Satranç Şampiyonları Bursa Nilüfer’de Kıyasıya Yarıştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Satranç Şampiyonları Bursa Nilüfer’de Kıyasıya Yarıştı
Abone ol


 

19 – 20 Şubat ve 26 - 27 Şubat tarihlerinde 11 ayrı ilde bulunan 14 Özdilek şubesinde düzenlenen satranç turnuvaları, 5 – 6 Mart tarihlerinde ÖzdilekPark Bursa Nilüfer’de gerçekleştirilen büyük final ile sona erdi.

Turnuvaya ÖzdilekPark İstanbul’dan katılarak finale kalan Mehmet Fatih Keçeci birinci olarak 2.500 TL değerindeki hediye çekini almaya hak kazandı. Özdilek İzmir’den yarışmaya katılan Umut Adalı ise ikinci olurken Özdilek Düzce’de yarışarak finale kalan Erberk Basri Erdil ise turnuvada üçüncü oldu. İkinci olan finalist 1.500 TL, üçüncü olan finalist ise 1.000 TL’lik hediye çeki ile ödüllendirildi.

Kıyasıya yarışan satranç oyuncularına turnuva anısı olarak madalya ve dereceye girenlere de kupa takdim edildi. İki gün boyunca süren final turuna katılmaya hak kazanan sporcular ve birer velisi de Özdilek tarafından Bursa’da ağırlanarak tüm misafirlerin keyifli bir turnuva süreci geçirmeleri sağlandı.

Sosyal sorumluluk kapsamında Özdilek çocukların gelişimini önemsiyor

Çocukların ve gençlerin hem beyin gelişimi hem de kişisel gelişimi için oldukça önemli bir kazanım olan satranç, bireylerde; hızlı ve doğru düşünme, planlı hareket etme, olaylara karşı doğru yaklaşım ve doğru kavramaya yönelik yeteneklerini de geliştirmeye katkı sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk ve ortaöğretim kurumlarında seçmeli ders haline de getirdiği satranç sporu, son yıllarda büyük ilgi görüyor. 

Geleneksel olarak düzenlenen Özdilek’in Ödüllü Satranç Turnuvası ile çocuk ve gençlere kişilik gelişiminde satrancın pozitif etkilerinden yararlanılması, olumlu davranışlar sergilemesi ve “kendine güven” duygusunu aşılamak amaçlanıyor. Turnuvaya katılan çocukların ve genç yarışmacıların yaşamış olduğu tecrübe, organizasyon boyunca yakın dostluklar kurması, sosyal yaşamlarını zenginleştirmesi, yeni şehirler ve farklı kültürlerle tanışması da turnuvanın sporculara katmış olduğu değerler arasında yer alıyor.

Özdilek’in ödüllü projesi geleneksel olarak düzenleniyor

Amerika Pazarlama ve İletişim Profesyonelleri Derneği (AMCP) tarafından dünyadaki en seçkin ve yaratıcı projeleri seçmek amacıyla 1995 yılından beri Amerika’da düzenlenen Hermes Creative Awards tarafından da ödüllü bir projesi olan Satranç Turnuvası’nı Özdilek, geleneksel olarak sürdürmeye devam ediyor. Özdilek, faaliyet gösterdiği tüm sektörlerdeki hizmet alanlarının yanı sıra gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumsal hayatın gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde hayata geçirilen organizasyon, federasyon yönetmeliklerine ve yarışma kriterlerine uygun araçlarla düzenlendi. Turnuva resmi lisans sahibi profesyonel hakem ve gözlemcilerin denetiminde gerçekleştirildi. Çocukların satranç sevgisi Özdilek tarafından ödüllendirilirken katılımcılar ise güzel anılarla birlikte organizasyonu tamamladı.


Yorum Yazın