Sainz kariyerinde ilk defa pole pozisyonuna yerleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sainz kariyerinde ilk defa pole pozisyonuna yerleşti
Abone ol
2022 Formula 1 sezonunun 10. yarışı olan Britanya Grand Prix'si öncesinde pole pozisyonu Ferrari pilotu Carlos Sainz'ın oldu.

Silverstone'da yoğun yağmur altında 'çılgın' sıralama turları seansı yaşandı. Pole pozisyon Ferrari'den Carlos Sainz'ın oldu. İspanyol pilot kariyerinde ilk defa bir yarışa ilk cepten başlayacak.

Formula 1 Britanya GP öncesinde düzenlenen sıralama turlarında yoğun yağış altında büyük bir sürpriz yaşandı. 150. kariyer grand-prix'sine çıkmaya hazırlanan Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz JR, son anda ilk sırayı elde etti ve kariyerinin ilk pole pozisyonunu kazandı.

Puan sıralamasında lider olan Max Verstappen ise binde 72 saniye farkla ikinci sıraya yerleşti. Ferrari'den Charles Leclerc ise Sainz'dan binde 315 saniye geride kalarak 3. sırayı aldı. Red Bull'dan Sergio Perez ise 4. sırayı aldı.

Sıralama turlarında rekabetçi görünen Mercedes-AMG ise Lewis Hamilton ile 5'inci, George Russell ile 8. sırayı alarak hayal kırıklığı yaşadı.

Sıralama turlarının en büyük sürprizlerinden biri ise bu sezon en iyi sıralama derecesi 18'incilik olan Nicholas Latifi'nin son eleme turuna kadar kalması oldu ve 10. sırayı elde etti.


Yorum Yazın