Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin tüm ayrıntılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin tüm ayrıntılar
Abone ol
Eski BJK yöneticisi ve Ece Erken'in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, dün gece Bakırköy'de bir balıkçı restoranında kimliği belirsiz kişilerce öldürüldü.

Eski BJK yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, dün gece İstanbul Bakırköy'de bir balıkçı restoranında kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata gözlerini yumdu.

Cinayete ilişkin önemli iddialar dile getirilirken Mahmutyazıcıoğlu'nun son sözleri de ortaya çıktı.

Olay

Olay İstanbul'un Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde saat 00.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Cümbüş Sokak'ta bir balık restoranında bulunan eski BJK yöneticisi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na kimliği belirsiz kişi ya da kişiler silahlı saldırı düzenledi.

Saldırı sonrası kanlar içine kalan Mahmutyazıcıoğlu ağır yaralanırken, yanında bulunan şoförü ise yaralandı.

Olay sonrası saldırıyı düzenleyenler kaçarken durum polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan Mahmutyazıcıoğlu ile şoförüne ilk müdahaleyi yaparak yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırdı.

Hastaneye kaldırılan Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi. Mahmutyazıcıoğlu'nun 34 BJK 606 plakalı aracının ise restoran önünde park halinde olduğu görüldü.

Mahmutyazıcıoğlu'nun son sözleri

Uzun yıllar Ece Erken'le program sunan Bircan Bali, Beyaz TV'de yayımlanan "Söylemezsem Olmaz" programının canlı yayınında olayın bilinmeyenlerini anlattı.

7 kurşunla vuruldu

Canlı yayında gözyaşlarına boğulan Bircan Bali, "Kıymetli abim, vücuduna 7 kurşun isabet edecek şekilde vuruldu. Hastanede kan kaybından dolayı öldü. Ece'yle inanılmaz bir ilişkisi vardı. Önce şoföre sıkmışlar sonra Şafak abiye. Hastane olay yerine çok yakın. Saatlerdir Ece'den haber alamıyoruz. Gece hastaneye gitmiş. Hastanın öldüğünü duyduğu an onu göndermişler. O saatten itibaren Ece'ye kimse ulaşamıyor" şeklinde konuştu.

Mahmutyazıcıoğlu'nun son sözü

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ölmeden önceki sözlerini de anlatan Bircan Bali, "Şafak abinin son sözü 'Lütfen beni kurtarın' olmuş" dedi.

Önce tartıştılar sonra ateş ettiler

İddiaya göre Şafak Mahmutyazıcıoğlu, restoranda otururken, içerideki iki kişi saat 00.30 sıralarında girdi. Şahıslar,  Mahmutyazıcıoğlu'nu masalarına çağırdı.

Şüphelilerden biri silahını çekerek, masalarına gelen Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun bacağına ateş etti. Ardından silahını doğrultarak bir el daha ateş etti.

Mahmutyazıcıoğlu, saldırganlardan kurtulmak için dışarıya çıkmaya çalıştı. Ancak şüpheliler ateş etmeye devam etti.

Yardım etmek isteyen şoförü de vurdular

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun bacaklarına dört kurşun isabet etti. Saldırganlar, yaralı avukata yardım etmek isteyen şoförüne de ateş ederek yaraladı.

Kan kaybından yaşamını yitirdi

Olayın ardından hastaneye kaldırılan Şafak Mahmutyazıcıoğlu yaşamını yitirdi. Mahmutyazıcıoğlu’nun kasığına isabet eden kurşunlardan birinin atardamara denk geldiği ve kan kaybından öldüğü öğrenildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ele aldı: 2 kişi daha varmış

Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bölgede çalışma başlattı. Restorana giren iki kişi dışında dışarıda bekleyen iki kişi daha olduğu öğrenildi. Yapılan ilk araştırmada saldırganların suç örgütü bağı olduğu tespit edildiği anlaşıldı. Bunun üzerine asayiş polisinin yürüttüğü konu Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne devredildi.

Alacak verecek tartışması

Polis, yaşanan olayın bir alacak verecek meselesinden kaynaklandığını belirledi. İddiaya göre avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu iki kişi arasındaki alacak verecek konusuna aracılık ediyordu.

Yaşanan olayda aracılık yaptığı iki grubun anlaşmazlığından kaynaklandığı öne sürüldü. Polis ekiplerinin olayın sebebini tespit etmesinin ardından iki şüpheli daha belirlendi.

İki şüpheli yakalandı

Gece boyunca çalışan polis ekipleri kimliği belirlenen altı şüpheliden ikisini gözaltına aldı. Şüphelilerden birinin saldırıya doğrudan karışan isimlerden olduğu belirtildi. Diğer firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Fikret Orman ile yemek yedi

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun saldırıdan önce Beşiktaş’ın eski başkanlarından Fikret Orman ile yemek yediği iddia edildi. Orman, restorandan ayrılırken Mahmutyazıcıoğlu'nun işleriyle alakalı olarak restoranda kaldığı belirtildi.

Fikret Orman, Mahmutyazıcıoğlu ile yemek yediğini doğrulayarak şu açıklamayı yaptı:

"Saldırı gece yarısı 00:00'da gerçekleşmiş. Ben saat 18:00'de yanına gittim 20:00'de oradan ayrıldım. Öncesinde beni aradı, ABD'ye gitmeden önce 'gel bir yemek yiyelim' dedi. Ben de o yüzden gitmiştim. Kızım beklediği için yemekten erken ayrıldım. Sonra gece haberi duydum, inanamadım. Allah ailesine, sevdiklerine sabır versin. Tüm Beşiktaşlıların başı sağ olsun."

Yine aynı mekan yine avukat cinayeti

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun vurulduğu restoranda 2017'de uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan'ın avukatı Kudbettin Kaya öldürülmüştü. Uzi tipi otomatik silahla öldürülen Kaya, tehdit aldığını öne sürmüştü. O cinayette de Naci Şerif Zindaşti'nin ilişkisi olduğu öne sürülmüştü.

Kuzeni konuştu: Rize'ye götürülecek

Cenazeyi almaya gelen ailesinden kuzen Mehmet Akyüz basın mensuplarına konuştu. Ece Erken'e ulaşılmadığı iddialarına karşılık bir şey bilmediğini söyleyen Akyüz şunları dile getirdi:

“Cenaze memlekete Rize'ye götürülecek. Biz de cenazesi kılınır diye geldik ama Rize'ye götürüyorlar. Neden böyle bir olayın yaşandığını hiç bilmiyorum. Birazdan alacaklar herhalde”

Ece Erken'den ilk açıklama

Beyaz TV'de Bircan Bali, Ece Erken'den haber aldığını açıkladı. Bali'nin şu ifadeleri kullandı:

"Ece'nin annesiyle konuştum. Ece, 'Ben onu çok seviyorum nasıl dayanacağım' demiş. Eymen'in odasında ağlayarak uyuyakalmış. 'Nasıl yaşayacağım anne bilmiyorum' demiş. Eymen de 'Biz yarın Bodrum'a gideceğiz Şafak abiyle' demiş. Çocuk daha bilmiyor tabii"

 

Kaynaklar: Milliyet, Cumhuriyet, Sözcü, Hürriyet


Yorum Yazın