Robotik alanında çalışmak için en iyi 5 şehir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Robotik alanında çalışmak için en iyi 5 şehir
Abone ol
Robotik alanında çalışmak için en iyi 5 şehir ve o şehirlerde çalışabileceğiniz en iyi şirketlerin listesini sizler için hazırladık.

Yurtdışında çocuklara erken yaştan robotik alanıyla ilgili dersler verilmeye yıllar önce başladı. Peki ya bu alanla ilgilenen insanlar en rahat ve en hızlı hangi şehirlerde iş bulabilirler? Bu alanda kariyer sahibi olmak ile ilgili tüm soruların cevabı haberimizde…

Robotik alanda gelişmiş en iyi 5 şehir!
Geçtiğimiz haftalarda insansı robot Ameca’nın verdiği tepkiler sosyal medyada viral oldu. Şuan itibariyle yaklaşık olarak 6 yaşında olan Sophia’nın ise “bir aile kurmak istediğini” belirtmesi çok konuşuldu. Bu haberlerden sonra “Robotlar dünyamızı ele geçirecek mi” soruları çok fazla geldi. Şuan itibariyle robotların dünyamızı ele geçirip geçiremeyeceğini bilmesek de ilerleyen yıllarda da robotik alanının daha fazla öneme sahip olacağını biliyoruz.

Robotik alanı, günümüzde sağlık hizmetlerinden, üretime ve lojistiğe kadar bir çok alanın önemli bir parçası. Neredeyse her sektörün içinde bulunabilen bu alan genel olarak hep olumlu yönleriyle adından söz ettiriyor. Bu alana dahil olmak için henüz geç değilken bu kariyere başlamak için en iyi şehirler neresi? İşte karşınızda bu alanda çalışmak için en iyi 5 şehir!

Tokyo, Japonya: Tokyo, yüksek ve vasıflı işgücü, başarılı üniversiteleri ve gelişmiş müşteri portfolyosu sayesinde robotik alanda çalışmak için en iyi yerler arasında. Pandeminin getirdiği koşullar nedeniyle, robotik alanında büyük bir artış yaşandı. Sanayi bakanlığının açıkladığı araştırmaya göre 2035 yılında pazar payının 10 trilyon yene çıkması bekleniyor. (Yaklaşık olarak 1.190.195,00 TL) Tokyo’da bu alanda çalışabileceğiniz en iyi şirket ise TELEXISTENCE’dir.
Bristol, İngiltere: Reach Robotics gibi birçok önemli şirkete ev sahipliği yapan şehir, sürücüsüz otomobil ve yapay zeka üzerine çalışan şirketlerle dolu. 2004 yılında kurulan  Bristol Robotik Laboratuvarı, robot araştırmaları için dünyanın en büyük araştırma merkezleri arasında. Yaklaşık olarak 450 akademisyene sahip olan bu kuruluş, İngiltere’de en iyi robotik alanda işverenler arasında.

Detroit, Michigan: 1950’lerde terk edilmiş dünyanın en büyük otomotiv fabrikasına ev sahipliği yapan şehir, robotik için en iyi şehirler listesinde yer alıyor. Otomotiv merkezi unvanıyla birlikte robotik otomobil üretiminin de büyük bir çoğunluğuna ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık olarak 66 kuruluş bulunduran Detroit, Auburn Hills şirketini de bünyesinde bulunduruyor. 461.000 metrekarelik tesise sahip şirket, robotik, CNC’ler, Robomachine’ler ve Endüstriyel iletişim ağı çözümleri sağlıyor.

Paris, Fransa: Aşıkların şehiri olan Paris, pizza yapabilen ve dans edebilen robotlarıyla da çok meşhur. 2019 yılında Notre Dame’ı korumak için bir yangın söndürme robotu kullanan şehir, birçok robotik startup şirketine de ev sahipliği yapıyor. Başkentte Aldebaran Robotics ve Blue Frog Robotics dahil olmak üzere birçok gelecek vaat eden startup şirketi var. Paris’in bu alandaki en iyi şirketleri arasında ise Wandercraft var. 2012 yılında kurulan şirket, ilk otonom elektrikli sandalyeyi üretti. 20 milyon euronun üzerinde fon alan firma, insanların değneklere ihtiyaç duymadan da yürüyebilmesi üzerine çalışmalar yapıyor.

Boston, Massachusetts: Boston, MIT gibi teknik üniversiteler sayesinde son birkaç yılda robotik alanı için bir merkez haline geldi. Şehirde artan robotik girişimleri ile birlikte, girişim sermayesi yatırımı açısından da dünyada üçüncü sırada yer alıyor. 1992 yılında kurulan Boston Dynamics, mühendislik, yapay zekâ ve robotik tasarım şirketi. Saatte 800 kilogram taşıyabilen robotlar üreten şirket geçtiğimiz haftalarda Metaverse’de yer almasıyla da çok konuşuldu.
Robotik alanda çalışmak için en uygun 5 şehir listemizin sonuna geldik. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu alanda ilerlemeyi düşünenler varsa yorumlarını bekliyoruz…


Yorum Yazın