PTT, Bugün İtibarıyla Elektrikli Scooter ile Teslimata Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PTT, Bugün İtibarıyla Elektrikli Scooter ile Teslimata Başladı
Abone ol
PTT, hem şehiriçi teslimatı hızlandırmak hem de çevreciliğe katkıda bulunmak için bugün itibarıyla elektrikli scooter ile dağıtım hizmeti vermeye başladı. Pilot uygulamanın hayata geçirildiği ile ise İstanbul oldu.

Türkiye'nin en büyük posta servislerinden biri olan PTT, dağıtım hizmeti konusunda yeni bir döneme giriş yapıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamalara göre İstanbul'da bugünden itibaren PTT dağıtım görevlileri, teslimatları elektrikli scooter ile gerçekleştirecekler. Bugün itibarıyla başlayan pilot uygulama kapsamında İstanbul’da 100 adet scooter, PTT dağıtım görevlilerinin ellerinde teslimatlara başlayacak. 

PTT AŞ tarafından düzenlenen "Dağıtım Hizmetlerinde Elektrikli Scooter Kullanımı" adlı törene katılan Bakan Karaismailoğlu, dijitalleşmeyi ve mobiliteyi tüm iş alanlarında yaygınlaştırmayı ve hızlandırmayı amaçladıklarını ifade ederken sözlerine şu şekilde devam etti:

"Toplumların ulaşım konusundaki ihtiyaç ve beklentilerinde yeni eğilimler ortaya çıkıyor. Biz de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, doğaya duyarlılığımızı yansıtan uygulamalar geliştirmeye, hayatı kolaylaştıran bu döneme entegrasyonumuzu hızla tamamlamak için önemli projeleri hayata geçiriyoruz. İstanbul’da bugünden itibaren PTT dağıtım görevlileri teslimatlarını çevreci ulaşım aracı olan elektrikli scooter ile yapacaklar."

Ortalama hızları 25 km/s olan elektrikli ve elektriksiz mikro hareketlilik araçlarının gittikçe yaygınlaştığını ifade eden Ulaştırma Bakanı, "Trafik sıkışıklığı ve otopark sorunlarının önüne geçmesinin yanı sıra karbon açısından çevre dostu sistemler olan mikro hareketlilik araçları, gürültüsüz olmalarıyla da kent hayatına konfor katıyorlar. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, bu gerçekten hareketle oluşturduğumuz sistemler, mevzuat düzenlemelerimiz ve teşvik politikalarımız ile vatandaşımızın yaşam kalitesini artırmaya, ruhsal ve bedensel sağlığını desteklemeye, çevre dostu bu sistemleri ülkemize kazandırmaya büyük önem veriyoruz" şeklinde konuştu ve sözleşerine şu şekilde devam etti:

"Hizmetlerimizin en güzel örneklerinden biri de PTT’mizin elektrikli scooter kullanımına başlaması ve yaygınlaştırması olacaktır. Posta ve Telgraf Teşkilatımızın, dağıtım hizmetlerinde attığı bu önemli adım da ifade ettiğim çevre odaklı hizmet anlayışımızın bir ürünüdür. PTT’miz, çevreci uygulamalarının sayısını artırmakta ve bu alandaki hassasiyetini somut uygulamalarla ortaya koymaktadır. Pilot çalışması İstanbul ilimizde başlayacak olan uygulamanın, vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılanacağına ve kısa süre içerisinde diğer illerimizi kapsayacak şekilde yaygınlaşacağına inanıyoruz.

Çevreci, yeni ürün - hizmet modelleri geliştirerek milletimizin kullanımına sunuyoruz. Tüm bu yatırımları hayata geçirirken kamu ve özel sektör olarak dünyanın yaşadığı teknolojik değişimi yakından izliyor, çağın hızına ayak uyduruyoruz. Hukuki düzenlemeleri de aynı hızla devreye alıyoruz. Yenilikçi, esnek ve çevreci uygulamalarla, vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak ve istihdam gücümüzün çalışma koşullarını iyileştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz."


Yorum Yazın