Prof. Dr. Tevfik Dalgıç: Addison’da yedim taze çağlayı…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Tevfik Dalgıç: Addison’da yedim taze çağlayı…
Abone ol
Prof. Dr. Tevfik Dalgıç'ın kaleme aldığı "Addison’da yedim taze çağlayı…" adlı yazı şöyle:

Çocukluğumuzda bazen komşunun bahçesinden ağaçlara tırmanarak çalıdığımız, bazen seyyar satıcının tezgahından satın aldığımız badem çağlası, sadece Türklerin değil, bizim yakın coğrafyamızdaki diğer ülke halkları tarafından da yenilen ve sevilen bir tür “ham meyve”. Çağla kelimesi dilimize öyle yerleşmiş ki kız çocuklarımıza  bile isim olmuş. Bugün Çağla ismiyle anılan binlerce genç kız, kadın var ülkemizde. Facebook’ta  Çağla kelimesini isim olarak kullananların oluşturduğu sayfalar binlerce.

Yaklaşık 23 yıldır çalıştığım ve yaşamımı geçirdiğim ABD’nin Teksas Eyaletinin Dallas kentine ilk geldiğim zaman sahibi genellikle İranlı veya Arap ülkelerinden gelip buralarda yerleşik gıda ticareti yapan kişilerin dükkanlarındaki önce  badem çağlasını sonra da can eriğini ben de keşfettim. Yakın arkadaşlarım da aynı yolu denediler ve biz böylece her ilkbaharda önce badem çağlası, sonra da can eriğini yeme alışkanlığını edindik.

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın