Prof. Dr. Celal Şengör'den "öğrencisine yönelik cinsel taciz"le ilgili ilk açıklama!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Celal Şengör'den "öğrencisine yönelik cinsel taciz"le ilgili ilk açıklama!
Abone ol
Bir öğrencisine kızdığı için "eteğini kaldırıp tokat attığını" canlı yayında anlatınca büyük tepki çeken Prof. Dr. Celal Şengör'den ilk açıklama geldi.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, bir öğrencisine yönelik cinsel tacizini canlı yayında gülerek anlatmış, skandal ifadeler sosyal medyada bir anda tepkiye neden olmuştu.

İTÜ öğrencileri ise Şengör'ün okulla ilişiğinin kesilmesini istemişti. Bu olayların ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Prof. Dr. Şengör hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İLK KEZ KONUŞTU

Prof. Dr. Celal Şengör yankı uyandıran olayla ilgili ilk açıklamayı, Kanal D'deki “Neler Oluyor Hayatta” isimli programına yaptı.

Prof. Dr. Celal Şengör’ün yaptığı açıklamayı paylaşan sunucu Hakan Ural, “Celal Hoca diyor ki; ‘ben asla, bunun bir cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum. Asla bunda bir anormallik görmüyorum. Bana gösterilen tepkilerin birçoğunu da abartılı buluyorum’ diyor” dedi.

Ne olmuştu?

Prof. Dr. Celal Şengör’ün katıldığı Zoom etkinliğinde anlattıkları olay oldu. Öğrencisine uyguladığı tacizi ‘'anı anlatır' gibi rahat şekilde anlatan Prof. Dr. Şengör; öğrencisinin eteğini kaldırdığını ve tokat attığını söyledi. Şengör'ün ifadeleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

Öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör’ün 20 Ağustos’ta internete yüklenen, dün sosyal medyada çokça paylaşılan videosu büyük tepki çekti. Zoom toplantısına ait video kaydında Şengör, bir öğrencisini taciz ettiği anları anlatıyor.

Şengör, söz konusu videoda “O kadar kızdırdı ki, Saniye’nin eteğini kaldırdım. Kıçına bir tokat attım. Bu dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim, baban bunu yaptı mı dedim. Bana babam bile bunu yapmadı dedi. Heh dedim eksik kalmış, şimdi tamamlandı.” ifadelerini kullandı.


Yorum Yazın