Özgür Aras: Parasızlığı bilirim, çalıştığım ünlülerin de paralarına karışırım!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özgür Aras: Parasızlığı bilirim, çalıştığım ünlülerin de paralarına karışırım!
Abone ol

Muhalif Özel- Gülru Çongar Gezen

Editörün notu:  Işıltılı ve o kadar da karışık bir dünyanın içerisinden biri hakkında her zaman iyi şeyler duymak imkansız! diye biliriz. İşte bu klişeyi yıkan, onunla çalışan, tanışan, hiç tanışmadan sadece kitaplarından ya da ekrandan tanıyanların bile hakkında hep güzel sözler sarf ettiği bir isim: Özgür Aras...

Aylar önce talep ettiğimiz röportajı son derece geçerli bir nedenle kabul etmemişti ama sözüm olsun diye kapatmıştı telefonu. İşte o gün geldi çattı, size bir sözüm vardı diye kendi dönüş yaptı. Kabul edelim bu meslekte bizim hiç  alışık olmadığımız bir durumdur bu. Sonuçta en ünlülerin iletişim danışmanı, çok yoğun çok faal biri ve unutması normal diye ajandama Eylül ayında Özgür Aras'a kendini hatırlat notu eklemiştim. Böylece onun hakkında  disiplin ve sözüne güvenilirlik ilk intiba oldu.

Aynı anda ciddi ve samimi, özgüvenli ve mütevazi, dobra ve zarif nasıl olunabilir? Yanıtı röportajımızda….

 

Hakkınızda hep güzel ve naif yorumlar yapılıyor. Nasıl mümkün oluyor ve Özgür Aras neden bu kadar seviliyor?

 Belli bir zaman, bir yaşanmışlıktan sonra hayat insana bazı şeyleri öğretiyor bana da hayatın en büyük öğretisi sevmekti. Sevmenin ne kadar şifalandırıcı olduğunu ve kalplerin ne kadar iletişime açık olduğunu öğrendim. Beni sevmeyen benimle ilgili olumsuz fikri olan ya da benimle ilgili çok bilgiye sahip olmayan insanlara dahi ben hep sevgiyle yaklaştım ve bir müddet sonra gördüm ki o sevgi o kalpte bana yer açtı. Benim sevgiyle yaklaştığımı her şeye sevgiyle baktığımı anladıkları zaman da işin rengi değişti. Eğer karşımdaki sevgiyle bakıyorsa o zaman ilişkimiz başka şekilde oldu. Ben kendi mesleğini yapan ve tanınan biri olarak hep şükrediyorum. Düşünsenize bir sürü kitleler var. Sosyal medyadan bana yazan, kitaplarımı okuyan, hislerimi paylaşan bir sürü insanlar var hepsi sevgiden kaynaklanıyor.

Sevgi dolu bir kalp aynı zamanda hayal kırıklığına da açık oluyor mu?

Ben insanları olduğu gibi kabul ediyorum. Benim için en önemli şey gözlem. İnsanları gözlemlediğimde benden önceki ilişkileri nasıl? Benden önceki diyalogları ve arkadaşlıkları nasıl? Onu gördüğüm zaman bir beklentim olmuyor ve bana zaten referans veriyor. Gördüğüm ve bildiğim şeylere başka bir anlam yüklersem hayal kırıklığı olabilir.

Bu sektörde dimdik duran biri olarak altın kural nedir?

Görmedim duymadım bilmiyorum yani üç maymun kuralı. Sınırlarını bilmek çok önemli. Benim o gördüğün renkli dünyadan çok arkadaşım var. Hayatına ortak olduğum çok insan var ama belli bir mesafedeyim. Başarımdaki en önemli şey ve sürdürülebilir olmanın nedeni de bu.

Hep şuna dikkat ederim İki kişinin bildiği şey sır;  3 kişinin bildiği şey dedikodu. Olabildiğince o ortamda bulunmamaya çalışırım. Bir şey olacağı zaman bana söylemeyin ben duymayayım derim. Çünkü bir gün Özgür de oradaydı Özgür'den mi çıktı denmemesi için. Bunu yapmayacağımı bilirler ama duymamak ve bilmemek en güzeli.

Çok çalışkansınız daha çocukluktan başlayan bir iş hayatı hikayeniz var. Şartlar mı yoksa karakter mi?

 Karakter. Hiç kimse beni zorlamadı. Ankara'ya döndüğümüzde evin altında Halis emlak dekorasyon pazarlama diye bir işyeri vardı. Sahibi de Halis abi. O işlere gittiği zaman dükkan da duracak biri lazım. Ben kendimi zorla oraya işe aldırttım ve haftalık para kazandım. Arkadaşlarım oyun oynarken ben orada para kazanıp o haftalık aldığım parayla da evin ilerisindeki restorana giderdim. Orada yemek ve muhallebi yemeye bayılıyordum.

Özgür Aras ilk ne zaman sigortalı oldu?

İstanbul'a geldiğimde Uzan Grubu’nda çalışmaya başladığımda.

Henüz daha gençsiniz ama yaşınızı hiç göstermiyorsunuz. Kendinize nasıl bakıyorsunuz?

Çok sağlıklı besleniyorum dersem yalan söylemiş olurum. Benim en yakın arkadaşlarımdan biri Cansen Yeni Kut. Ameliyatsız kendi kanından ve kendi dokundan tedavilerle kök hücre, PRP yapıyor ve sağ olsun yakın arkadaş kontenjanından son 6 senedir bunları düzenli olarak uygulatıyorum kendime.

Karşılaştığınız en absürt talep nedir?

Bir ekiple çalışıyorsun ve belli kuralların var. Hepimizin hayatta istekleri var senin ışığın böyle olması gerekiyor ya da bu açıdan çekilmesi gerekiyor. Sen bunun briefini vermene rağmen seni karşıdan çekiyorlarsa bir müddet sonra kaşın kalkar değil mi? Kameraman arkadaşa çıkarken malzeme istediğinde tripodu vermezlerse sinirlenebilir. Mesleğinin ne olduğu önemli değil herkesin kendine göre bir yaşam standardı var. Karşındaki insanı tanırsan ne isteyeceğini bilirsen bu zorluğu yaşamazsın. Bile bile sıcak kulis isteyeni soğuk kulise sokup sabah uçamayanı sabah uçurursan garip garip şeyler olabilir.

Çok ilginç haberler okuyoruz- duyuyoruz. Bunlar magazinin abartması mı?

Magazinin abartması da olabilir. Bazen ünlülerin bundan haberi bile olmuyor. Talep eden bizler oluyoruz. Yani bizim yüzümüzden bizim bir söylediğimizden bizim o günkü ruh halimiz, o günkü egomuz her şey onlara mal oluyor olabiliyor. Ben çalıştığım insanlardan sorumluyum. Belki başkaları başka şeyler yapıyordur. Görmediğim duymadığım bilmediğim için kimsenin günahını alamam. Ama benimle ilgili olan şeyler de, bazen benim söylediğim bir şeyi karşı taraf başka algılayabiliyor ya da benim söyleme şeklim yada  ses tonum krize neden oluyor olabilir. O da temsil ettiğin ünlüye sirayet ediyor.

Birkaç isim vermek isterim. Ben ismini söyleyeyim onun hakkında bana bir cümle kurun.

Simge: iyi şarkıcı, çalışkan, güzel şarkı seçiyor.

Aleyna Tilki: çok zeki, istediğini elde edebilecek kapasiteye sahip ve çok şey öğreniyorum ondan.

Kenan Doğulu benim gerçekten bu meslekte en sevdiğim isimler arasında. Dün nasıl tanıdıysam bugün de aynı adam ve kalbi çok güzel.

MerveBoluğur ben kendisine çok üzülüyorum. Çok iyi bir oyuncu. Ama bence psikolojik destek almalı. Bir derdi var ve kimse onun o derdini anlamıyor.

Müzik bırakılmasından söz etmek isterim. Bir sanatçı için müziği bırakmak mümkün mü? Zerrin Özer...

Şarkı söylemek veya söylememek onun inisiyatifinde ama o müziği bıraksa da müzik onu bırakamaz. Hayranları onu bırakmaz öyle bir ses.

Evinizdeyiz. Burası gerçekten çok güzel. Dekorasyon da nelere dikkat edildi?

Ben olabildiğince sade, abartıdan uzak yaşamayı seviyorum.  Şatafatlı şey benim işimin bir parçası.

Bu evin dekoru ile ilgili şunu söylemeliyim; Benim hayattaki en yakın arkadaşım çok kısa süre önce kaybettim Tunç Kökkaya. Gördüğünüz her şey onun eseri ve bana son hatırası. Evde gördüğünüz hemen hemen her şey onun zevki ile yapıldı. Ben ona sonsuz güveniyordum. Hayattaki en büyük lüks sizi seven bir dostunuzun, arkadaşınızın oluyor olması. Ben şu ahir ömrümde bunu yirmi sene doya doya yaşadım. Bu evde sizin hoşunuza giden her şey onun eseri.

 Aşk...

Aşk olmazsa olmaz beni ben yapan en önemli şey. Esasında aşka değil yine ben sevgiye inanıyorum. Aşk gelip geçici bir şey ama sevgi kalıcı. Bugüne kadar hayatıma girmiş özel olmuş herkesi çok sevdim. O yüzden de halen diyaloglarımız sürüyor. Çünkü o özel şey bir müddet sonra bitiyor ama sevgi bitmiyor, en değerlisi o. Bazen de hayat insanlara tecrübe etsin diye birilerini yolluyor. Bana da yolladıkları bazen üretimime fayda oluyor; yazmama neden oluyor. O karşındaki kişiyi ben biliyorum ve tanıyorum gözlemliyorum. Benden önceki ilişkisinde neler yaşadı neler yaptı bana zaten referans oluyor. O beni besleyen taraf oluyor ben onu kullanmış oluyorum. Sonrasında baktığın zaman bir sürü insana duygu yoğunluğu olarak kitaplar çıkıyor.

Yeni kitap var mı?

Kitap var ama zamanını bilmiyorum. Çünkü çok uyuşuk yazıyorum hiç öyle bir ruh halinde değilim. Şimdi yeni yeni böyle birinci bölümü tamamladım. İkinci bölüme geçtim ama bazen yazıyorum yazıyorum beğenmiyorum siliyorum. Bakalım seneye Allah izin verirse 2023 ikinci yarısına yetiştirebilirim. 11 ve 12. Kitabın arası kısaydı o yüzden sürekli soruyorlar ama ben makina değilim ki...

O dönem biri girdi. Çok toksik bir ilişkisi vardı öncesinde ve ben onu çok yakından tanıyordum. O yaşanan şey beni besleyen içimde kelebeklerin uçuşmasına neden olan bir şeydi ki bazı aşklar yenik başlar öyle bir üretimdi. Şimdi öyle bir şey yok. Sanırım bir yıl sonra okuyucuyla buluşacak. Gerçek olan şey kalbe geçiyor.

Yatırım yapar mısınız?

Yatırım yapıyorum çocukluğumdan beri. Ben paramı biriktirmeyi seviyorum. Kendim gibi çalıştığım ünlülerin de paralarına karışırım. Yani muhakkak yatırım yapın biriktirin diye. Ve tek başına 15 yaşından beri bir hayat sürünce İstanbul'a beş kuruşsuz gelip burada yaşam savaşı verince. Benim hayatım bir anda böyle olmadı çok parasız günler geçirdim. O yüzden paranın değerini bilir ona göre hareket ederim.

Gerçekten sizi rol model alan,  Özgür Aras’ı görüp özenen insanlar, gençler nelere dikkat etmeli?

Kendilerine inanacaklar, kulaklarını her şeye kapatacaklar ve gerçekten çok çalışacaklar. Ben beş buçukta uyanıyorum. Medyayı tarıyorum, sonra spor yapıyorum sonra maillerimi varsa yazmam gereken şeyleri yazıyorum. 9.00 - 9.30 gibi benim bütün işim bitmiş oluyor. Benim hala A4 kağıtlarım vardır. Haftalık program oraya yazılır yapacağım her şey tek tek not alınır. Plan program en önemlisi. Ben bunları yaşayarak deneyimleyerek ve kendime rol model aldığım insanlara bakarak gördüm. Meslek hayatımda çok önemli dört yapraklı yoncam var: Stelyo Pipis, Erkan Özarman, Liza Tuna, Ahmet San’ ın bana kattığı şeyler tartışılmazdı.

Röportajın videolu halini Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.


Yorum Yazın