Orhan Turan kimdir? Kaç yaşında, nereli? TÜSİAD'ın yeni başkanı Orhan Turan'ın biyografisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Orhan Turan kimdir? Kaç yaşında, nereli? TÜSİAD'ın yeni başkanı Orhan Turan'ın biyografisi
Abone ol
Orhan Turan bugün TÜSİAD Genel Kurulu’nda başkanlık görevine getirildi. Bu gelişmenin ardından 'Orhan Turan kimdir? Kaç yaşında, nereli?' soruları araştırılıyor. İşte TÜSİAD'ın yeni başkanı Orhan Turan'ın biyografisi...

Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yeni başkanını seçti. İş insanı Orhan Turan TÜSİAD'ın yeni başkanı oldu. Peki, Orhan Turan kimdir? Kaç yaşında, nereli? işte TÜSİAD'ın yeni başkanı Orhan Turan'ın biyografisi...

TÜSİAD başkanı Orhan Turan kimdir? 

Yalıtım firması ODE Yalıtım'ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Orhan Turan, 1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi-Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Marmara Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansını tamamlayan Orhan Turan, Isı, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği'nin (İZODER) kurulmasında rol aldı.1997-1999 yılları arasında İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Turan, 2007-2011 yılları arasında iki dönem de İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin de (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.

Turan, 2017-2019 dönemi TÜSİAD'da Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı, halen Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nde (TKYD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve TÜRKONFED'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

Sivil toplum kuruluşlarında 26 yıldır aktif görev alan Turan ayrıca Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde lisansüstü seviyesinde dersler verdi. Evli ve bir çocuk babası olan Turan, iyi derecede İngilizce biliyor.


Yorum Yazın