Gazeteci Nursun Erel'e değerlendirdi

Onursal Başsavcı Kanadoğlu’ndan uyarı: Devletin temelleri çatırdıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Onursal Başsavcı Kanadoğlu’ndan uyarı: Devletin temelleri çatırdıyor!
Abone ol
Yargıtay onursal başsavcısı Sabih Kanadoğlu, yeni sonuçlanan Osman Kavala ve 17 kişiyle ilgili dava süreci ile, seçim yasasındaki son değişiklikleri Gazeteci Nursun Erel’e değerlendirdi; “Devletin temelleri çatırdıyor”

Muhalif. Özel / Nursun Erel

Kanadoğlu, AKP’nin yeni yasa ile getirdiği “seçim kurullarının başkan ve üyelerinin seçimi”ne ilişkin değişikliğin amacının “Gezi Mahkemesi” ile ortaya çıktığını söyledi.

Onursal Başsavcı Sabih Kanadoğlu’nun son gelişmelerle ilgili açıklaması şöyle:

“Bir mahkemenin kararına duyulacak saygı, onun oluşumu ile doğru orantılıdır.

Siyasi iktidarın seçim kurullarının Başkan ve üyelerinin seçimi ile yeni yasada güttüğü amaç, Gezi Mahkemesinin oluşumu ile açıkça ortaya çıkmıştır…Anayasa Mahkemesinin dikkatine… Devletin temelleri çatırdıyor…”

—Son gelişmeler—-

Kanadoğlu’ndan hem Gezi olayları sonrası yıllarca süren tartışmalı dava sürecinin ardından Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet  hapis cezasını ve diğer ağır cezaları değerlendirmesini istemiş hem de yeni yürürlüğe giren seçim yasası üzerindeki değişiklikler için yorumunu sormuştuk, yukarıdaki yanıtı aldık.

— Gezi Mahkemesi—

Gezi Davasının hakimlerinden Murat Bircan’ın AKP üyesi oluşu ve Samsun’dan milletvekili aday adaylığı sırasında yaptığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı öven açıklamalarının “Gezi Mahkemesi” tepkisine neden olduğu anlaşılıyor.

—- Seçim yasası—-

Kanadoğlu’nunun diğer tepkisi ise Yeni yürürlüğe giren yasada il ve ilçe seçim kurulu başkan ve üyelerinin seçimindeki değişikliğe ilişkin. 

YSK’nın Resmî Gazetede yayınlanan kararı uyarınca seçim kurullarının 6 Temmuz gününe kadar belirlenmesi gerekiyor. Ancak yasada yapılan değişiklikler uyarınca, bu kurullarda görev yapacak hakimler üzerinde AKP baskısı olacağı, bu nedenle kimi hakimlerin kurullarda görev yapmak istemeyerek çekileceği  ve meydanın AKP’ye yakın isimlere kalacağı siyasi çevrelerde de  savunuluyor.


Haber Yorumları

  • Altan.27-04-2022 17:08

    Tüm çalışanlar emekli olabilir. Emeklilik aslında özgürlüğe kavuşmaktır. Sn Kanadoğlu tecrübe ve bilgilerini topluma hep sundu. Sn Selçuk'da aynı. Sn. Abdullah Gül bile senede bir gün bir kaç cümle lütfediyor. Ama Sn Sezer'den tık yok. Bu topluma, bu Cumhuriyete, kurucu önderlerimize hiçmi borcu yok. Bu eleştiriyi biz vatandaşlar hep yapıyoruz. Basın düşünürlerininde bu hususu değerlendirmesi temennilerimle.

Yorum Yazın