Onur Hareketi nedir? Hangi siyasi görüştedir? Onur Hareketinin lideri Yaşar Aydın kimdir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Onur Hareketi nedir? Hangi siyasi görüştedir? Onur Hareketinin lideri Yaşar Aydın kimdir?
Abone ol
Siyasette yeni bir umut olarak ortaya çıkan Onur Hareketine dair birçok bilinmeyen nokta var. Peki, Onur Hareketi nedir? Hangi siyasi görüştedir? Onur Hareketinin lideri Yaşar Aydın kimdir? İşte detaylar...

Onur Hareketi kendisini ülkesindeki tüm dilleri duyan, tüm renkleri gören Türkiye’nin en büyük siyasi hareketi olarak tanımlıyor. Bu bağlamda, Onur Hareketi nedir? Hangi siyasi görüştedir? Onur Hareketinin lideri Yaşar Aydın kimdir? Detaylar haberimizde... 

Onur Hareketi nedir? 

Onur Hareketi, lideri Yaşar Aydın’ın açıklamalarına göre 1993 yılında yüze yakın genç isimle beraber kuruldu. Mevcut siyasi akımların toplumda bıkkınlık yarattığını söyleyen Aydın, Onur Hareketi’nin bir fikir ve misyon hareketi olduğunu belirtiyor. Aydın, kendilerini mevcut siyasi partilerden ayıran en önemli noktanın ise kendilerine ait bir düşünceleri olduğunu ifade ediyor. Ülke sorunuyla ilgili, siyasetle ilgili, ekonomiyle ilgili, gençler ve kadınlarla ilgili duruşları olduğunu ve siyaseti fikir üzerinden geliştirdiklerini vurguluyor.  

Cumhuriyetin ilk dönemlerinin ardından Türkiye’de siyasi aktörlerin tamamının fikir ya da proje üzerinden siyaset geliştirmediğini söyleyen Aydın, fikir geliştirmenin dünyanın en zor işi olduğunu ifade etti. Bu işlem için kafa yormanın, düşünmenin, alt yapının, bilginin, felsefe ve sosyoloji bilgisinin gerekliliğini işaret etti. Politikacılarının ve ülkeyi yönetenlerin ise bu durumdan çok uzak olduklarını belirtti. 

Türkiye’de aktif siyasette Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olarak iki bloğun bulunduğu açıklayan Aydın, birinin ötekine yobaz, diğerinin ise dinsiz, vatansız ve hain dediğini söyledi. Kullanılan dilde nezaketin, zerafetin ya da inceliğin bulunmadığını; tamamı ile öfke, kırmak, kızmak, bölmek ve parçalamak olduğunu aktardı. Onur Hareketi’nin ise bu dilin tamamını reddeden; insan onurunu kutsayan, bireyi değerli kılan bir dilinin bulunduğunun altını çizdi.

Onur Hareketi Lİderi Yaşar Aydın, ülkeyi yönetmeye talip olduklarını ise şu sözlerle ifade etti: “Biz bugüne kadar yapılmayanı yapıyoruz. Siyaset ahlaklıların ve erdemlilerin işidir. Siyaseti erdemli insanlar yapar. Siyaset, erdemli ve ahlaklı olmayanların eline bırakılamaz. İşte bu yüzden biz, siyasetin tam ortasındayız. Hedefimiz çok net, Bu ülkeyi yönetmek istiyoruz. Cumhurbaşkanlığına aday olacağım ve alacağız. Başka yolu yok. Biz kararlıyız. Aklımızla oyun oynama devri bitti.” 

Onur Hareketinin lideri Yaşar Aydın kimdir? 

Onur Hareketi lideri Yaşar Aydın ile ilgili yeterli bilgi bulunmamaktadır. 


Haber Yorumları

  • Erdal dumankaya22-03-2022 18:46

    Onurla yürüyoruz...Bir umuttur YAŞAR AYDIN...

Yorum Yazın