Öğretmen ataması başvuru tarihi ne zaman, nasıl ve nereden yapılacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğretmen ataması başvuru tarihi ne zaman, nasıl ve nereden yapılacak?
Abone ol
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, 1 Eylül'deki öğretmen atamasına ilişkin, 99 alanda öğretmen alımı yapılacağını duyurmasının ardından, öğretmen atama başvuru tarihinin ne zaman, nasıl ve nereden yapılacağı araştırmaya başlandı. 20 bin öğretmen ataması için başvuru ne zaman, nasıl ve nereye yapılır? İşte öğretmen ataması kontenjan-branş dağılımı ve taban puanları:

Öğretmen ataması kontenjanları ve branş dağılımı ile ilgili MEB tarafından açıklama yapıldı. 20 bin öğretmen atamasının hangi branşlarda yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda en fazla atama yapılacak ilk 5 branş sırasıyla; 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği oldu.

Öğretmen atama başvuru tarihi ne zaman, nasıl ve nereden yapılacak?

MEB'in paylaştığı bilgilere göre,

Ön başvurular, 18-26 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacak. 

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak ön başvurular, Ek-4 Takvim’de belirtilen süre içerisinde “ilkatama.meb.gov.tr” adresinden Elektronik Ön Başvuru Formu doldurmak üzere yapılacak.

Sözlü sınavlar 1-13 Ağustos'ta yapılacak, sonuçlar 16 Ağustos'ta ilan edilecek.

Adaylar, atama tercihlerini 27-31 Ağustos'ta yapabilecek, sonuçlar 1 Eylül'de duyurulacak.

Bu takvime göre yapılacak atama işleminde başvuru, 2021 KPSS puanı ile alınacak.


Yorum Yazın