OCEMUT Maltepe Foruma renk kattı

OCEMUT 'Oğuzhan Uç çok sesli etnik müzik topluluğundan "Anadolu'da tanrıya yakarış" konseri"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OCEMUT 'Oğuzhan Uç çok sesli etnik müzik topluluğundan "Anadolu'da tanrıya yakarış" konseri"
Abone ol
OCEMUT 'Oğuzhan Uç çok sesli etnik müzik topluluğu "Anadolu'da tanrıya yakarış" konserini Maltepe Forumda gerçekleştirdi.

Kültür Sanat- Emel Seçen

Maltepe Belediyesinin düzenlemiş olduğu ve 3-5 Haziran 2022  tarihlerinde, Elit World Hotel Asia 'da düzenlenen 'YENİ DÖNEMDE AB VE TÜRKİYE 'forumunda Cumartesi günü açılışı, ev sahibi CHP Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından gerçekleşti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kilicdaroglu 'nun ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Ilir Meta,  başta olmak üzere Avrupa'nin siyasi ve akademisyen kimliği ile yer almış çok değerli katılımcılar ile gerçekleşti. 

Üç gün süren ve ev sahibi Maltepe Belediyesi organizasyonunda, açılış konuşmaları sonrası 'Pandemi ve Savaş Sonrası Dünyada AB'nin Yeni Konumu', 'Avrupa 'da Sosyal Demokrasinin Yükselişi ve AB'nin Gelecegi', 'AB'nin Göç Politikalari ve Güvenlik ', 'Türkiye _Avrupa Birliği Ekonomik İlişkiler: Fırsatlar ve Tehditler ','Avrupa Birliği ve Türkiye: Ortak Gelecek Nasıl Mümkün?','Anadolu Hümanizmi ve Avrupa ' ana konu başlıkları ile gerçekleştirildi.

5 Haziran Pazar günü kapanış programında ise :

'Anadolu'daki Tanri'ya Yakarış '  başlığı altında; OCEMUT, Oğuzhan UÇ ÇokSesli Etnik MüzikTopluluğu: Türk Sünni, Ermeni Gregoryen,Latin Katolik, Rum Ortodoks, Keldani Magnificat, Yahudi Sinagog,  Antik Yunan, Alevi Semah  ve Zikir eserlerinin yorumları ile performanslarını sergiledi.

Hatay Buyuksehir Belediye Başkanı Doc.Dr.Lutfu Savaş olmak üzere, Din Bilimci Dr.Hıdır Temel,  Almanya Belediyeler Birliği Onursal Başkanı Christian UDE, Rusya Siyasi Araştırmalar Merkezi Başkan Yardımcısı  Darla Grevtsova, Avrupa Parlamentosu Eski Milketvekili Vural Öger, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Almanya Hessen Eyalet Milketvekili Turgut Yüksel, Yeşiller Partisi Hamburg Parlamentosu Üyesi Yusuf Uzundag,  Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Başkanı, Rus _Türk toplumsal Forumu Eş  Başkanı Sergey Markov, Almanya Bayern SPD Genel Sekreteri Arif Taşdelen,  Avukat Esber Yagmurdereli, CHP İstanbul Milletvekili Doc.Dr.Yunus Emre,  TEPAV AB Çalışmalari Merkezi Direktörü Nilgün Arisan, Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Bahadir Kaleağası,  Avrupa Parlamentosu Milletvekili Udo Bullmann katılım sağladı. 

Toplam on eserin seslendirildigi  konser sonrası, OCEMUT'dan övgü ile bahsedilirken, Ali Ekber Çiçek 'in derlediği ve 'Bağlama Koncertosu ' olarak literatürde yerini alan'Haydar Haydar'i' büyük ilgi gördü. 


Yorum Yazın