Niyazi Önen, yeni holdinge ne ad verdi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Niyazi Önen, yeni holdinge ne ad verdi?
Abone ol
Dardanel, 1984 yılında Niyazi Önen tarafından Çanakkale’de kuruldu.

Adını Çanakkale’nin mitolojideki karşılığından aldı. Ton balığı Türkiye'de ilk kez Dardanel Ton konservesi ile sofralara girdi. Raflarda Dardanel olarak yerini sağlamlaştırırken 2011 yılında Dardenia ismi ile balık restoranları açmaya başladı.

İlk restoran da İstanbul’un en ünlü alışveriş caddesi Bağdat Caddesi’nde açıldı. Bugün 10 restoran ile hizmet vermeye devam ediyor. 2005 yılında temelleri atılan Mister No, bugün ürettiği pasta, taze meyve suyu, humus, pita cipsi ve hazır pizza ürünleriyle ayrı bir marka olarak yoluna devam ediyor.

Dardanel iştiraki olan Mister No, taze ve katkı maddesi içermeyen ürünleriyle tanınıyor. 2016 yılında Mister No ismini Mr. NO olarak değiştiğini de belirtelim. Bu bilgileri niye mi verdik? Gelelim kulisimize. Öğrendiğimize göre Niyazi Önen, şirketleri ile ilgili yeni bir yapılanmaya girmiş.

Ana şirketi Niyazi Önen Gıda Sanayi’nin unvanını Niyazi Önen Holding A.Ş. olarak değiştirmiş. Mayıs sonunda yapılan değişiklik sonrasında borsada halka açık olan Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş’deki yüzde 68.6 oranındaki şahsına ait hisseleri de Niyazi Önen Holding’e devretmiş.


Yorum Yazın