Nazım Ustadan Zeytinyağlı Bakla Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Zeytinyağlı Bakla Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Zeytinyağlı Bakla nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Zeytinyağlı Bakla tarifi.


500 gr taze bakla
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı un
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 limonun suyu
3 su bardağı su 

Yapılışı

Derin bir kaba soğuk su doldurun, limon suyunu ilave edin. Baklaları ayıklayıp suyun içinde bekletin. Soğanın bir tanesini tencerenin ortasına koyun, baklaları süzüp soğanın etrafına dızın. Kalan soğanı piyaz doğrayıp baklaların üzerine yayın. Tuzu, yağı, unu, şekeri, suyu ilave edip malzemenin üzerini yağlı kağıtla kapatın. Tencerenin kapağını da kapatıp kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 40 dakika hafif ateşte pişirin. Ocaktan alın ve tencerede soğumaya bırakın. Yoğurt ve sarmısakla servis yapın. 


Yorum Yazın