Nazım Ustadan Tepsi Kebabı Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Tepsi Kebabı Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Tepsi Kebabı nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Tepsi Kebabı tarifi.

800 gr dana ve kuzu kıyması
2 adet kuru soğan(rendelenmiş)
2 çorba kaşığı salça
2 diş sarmısak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı maydonoz (kıyılmış)
8 adet iri patates (yuvarlak doğranmış)
3 adet domates ( elma dilimi şeklinde doğranmış)
6 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber

Yapılışı

Kıymayı, baharatı, salçayı, sarmısağı, soğanı macun gibi olana dek iyice yoğurun. Buzdolabında 1 saat bekletin. 40 santim çapında bir fırın tepsisini yağlayıp patatesleri yan yana dizin. Tezgâhın üzerine naylon veya yağlı kâğıt serin. Yağlayıp kıymayı onun üzerine koyun. Kıymayı tepsi genişliğinde açıp kâğıtla birlikte yuvarlayarak rulo yapın. Kâğıdı sıyırın. Tepsideki malzemenin üzerine koyup şeklini düzeltin, domatesle biberi de dizin. 180 derece fırında 40 dakika pişirin.


Yorum Yazın