Nazım Ustadan Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Tavuklu Şehriye Çorbası nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Tavuklu Şehriye Çorbası tarifi.

1 adet tavuk budu 
1 su bardağı tel şehriye 
1 çorba kaşığı salça 
1/2 limon suyu 
7 su bardağı su 
2 çorba kayıp sıvı yağ 
Tuz ve karabiber 

Yapılışı

Tavuğu yıkayıp bir tencerede üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın. Tavuk eti yumuşayana kadar pişirin. Derisini ayırıp tavuk etini küçük küçük doğrayın veya didikleyin. 2 kaşık sıvı yağı tencereye koyun, şehriyeyi ilave edip kavurun. Salçayı da ekleyip tavuk suyunu 7 bardağa tamamlayarak tencereye koyun. Tuzu, karabiberi, tavuk etini katarak karıştırın. Kaynamaya başlayınca 15 dakika pişirin. Limonu ilave edip sıcak servis yapın.


Yorum Yazın