Nazım Ustadan Tavuklu Börek Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Tavuklu Börek Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Tavuklu Börek nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Tavuklu Börek tarifi.


4 adet hazır yufka
2 adet yumurta
1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı süt
1 paket margarin (eritilmiş)
2 çorba kaşığı maydanoz kıyılmış
1 çorba kaşığı çörekotu 
Tuz 

Yapılışı

Tepsiyi yağlayın. 5 kaşık yağı tavaya koyun. İnce doğranmış soğanı ekleyip soteleyin. Didiklenmiş tavuk etini de ilave edip iyice kavurun. Ateşten alıp maydanoz ve yarım kaşık tuz katarak karıştırın. Kalan yağa yumurtayı, sütü ve tuzu katıp iyice çırpın. Yufkanın birisini tezgâha serin, sütlü karışımdan sürün. Diğerini üzerine kapatıp yine karışımdan sürün. Kendinizden ve karşıdan olan taraflardan 15 santim katlayın, yine malzeme sürün. Harcın yarısını sizden olan tarafa uzunlamasına koyun, karşıya doğru rulo yapın. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde yapın. Tepsiye aralıklı dizin, üzerine kalan karışımdan sürün. Çörekotunu serpin. 180 derece fırına verin, 30 dakika pişirin. 


Yorum Yazın