Nazım Ustadan Tavukgöğsü Tatlısı Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Tavukgöğsü Tatlısı Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Tavukgöğsü Tatlısı nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Tavukgöğsü Tatlısı tarifi.

1/2 kemiksiz tavuk göğsü (haşlanmış)
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı pirinç unu 

Yapılışı
4 su bardağı sütü bir tencereye koyup kaynatın. Şekeri de katıp karıştırın. 2 su bardağı soğuk süte pirinç unu ve nişastayı katıp çırpın. Azar azar tencereye ilave ederek kısık ateşte kıvamını buluncaya kadar pişirin. Tavuk göğsünü ovalayarak ezin, bir bardak suyun içine atıp ice didin. Suyunu süzüp kaynayan malzemeden 1 bardak tavuk etine katın, havan tokmağıyla vurarak tekrar ezin. Tencereye katıp iyice karıştırın. Kare bir tepsiye fırçayla su sürüp malzemeyi içine boşaltın. Soğutup dilimleyerek servis yapın. 

Tavuk göğsünün çok taze olmasına dikkat edin. 


Yorum Yazın