Nazım Ustadan Tahinli Katmer Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Tahinli Katmer Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Tahinli Katmer nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Tahinli Katmer tarifi.


2,5 su bardağı su
1 paket toz maya
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı tahin
1 adet margarin (eritilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un 

Yapılışı
Suyu, tuzu, şekeri, mayayı geniş bir kaba koyun. İyice karıştırıp eritin, aldığı kadar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. 30 dakika dinlendirip tekrar yoğurun. 10 eşit parçaya ayırarak beze yapın. Bezeleri yufka şeklinde açıp bir kenarda bekletin. Yağları birbirine karıştırın. Yufkanın ilkini tezgâha serin, önce yağlayın, sonra tahini sürün. Bütün yufkaları aynı şekilde yapıp üst üste koyun. Size bakan taraftan başlayarak sıkı bir rulo yapın, iki elinizle ruloyu sıkarak uzatın. Rulonun uzunluğu 3 metre kadar olmalı. Bu ruloyu ip gibi kıvırın, yağlanmış tepsiye yan yana gelecek şekilde döşeyin. Bastırarak üzerini düzeltin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirip servis yapın. 


Yorum Yazın