Nazım Ustadan Sebzeli Tavuk Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Sebzeli Tavuk Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Sebzeli Tavuk nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Sebzeli Tavuk tarifi.

2 adet tavuk göğsü 
1 su bardağı mantar 
1 su bardağı haşlanmış bezelye 
1 adet havuç 
2 adet çarliston biber 
4 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 adet soğan 
2 çorba kaşığı un 
2 su bardağı süt 
1 çay kaşığı köri 
2 adet domates 
1 su bardağı su 
1'er tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber 

Yapılışı

Yağı geniş bir tavaya koyun, yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Bezelye iriliğinde doğranmış havucu da ilave edip kavurmaya devam edin. Kuşgözü doğranmış tavuk etini ekleyip soteleyin. 1 bardak suyu ilave edip suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ince kıyılmış biberi ekleyip karıştırın. Tavada hiç su kalmamasına dikkat edin. Unu ilave edip kavurun. Sütü sicim gibi akıtarak karıştırın. Bezelyeyi, tuz ve baharatı ilave edip yine karıştırarak pişirin. Yapmış olduğunuz harcı yağlanmış fırın tepsisine dökün, üzerini düzeltin. Domatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp tepsideki malzemenin üzerine dinin ve fırına verin. Domateslerin üzeri kızarınca sıcak servis yapın. 


Yorum Yazın