Nazım Ustadan Salamlı Pide Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Salamlı Pide Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Salamlı pide nasıl yapılır?

Nazım Ustadan salamlı pide tarifi.

İç malzemesi
200 gr salam (bezelye iriliğinde doğranmış)
2 adet domates (dörde bölünmüş)
2 adet sivri biber (dörde bölünmüş)
4 çorba kaşaığı sıvı yağ


Hamur malzemesi 
1/2 paket (12 gr) yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı süt 
1 çorba kaşığı toz şeker 
Aldığı kadar un 
Tereyağ
 
Yapılışı
Bir kapta mayayı 4 kaşık ılık su ile iyice ezin, unla kapatın. Unun üzeri çatlayınca süt, tuz ve şekeri ekleyin. Karıştırarak aldığı kadar un ilave edin. Elde edeceğiniz yumuşak hamuru 30 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurduktan sonra 8 eşit parçaya ayırıp beze yapın. Bezelerin ortalarına bastırarak tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Kenarları kalın olsun, şekil olarak bir tabağı andırsın. Yağı hamurun çukurlarına sürün. Salamları üzerine pay edin, çeyrek domates ve çeyrek biberi de yerleştirin. 30 dakika dinlendirdikten sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırından alıp kenarlarına tereyağ sürerek servis yapın.


Yorum Yazın