Nazım Ustadan Rosto Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Rosto Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Rosto nasıl yapılır?

Nazım Ustadan rosto tarifi.

1 kg rostoluk et
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı salça 
4 çorba kaşığı sıvı yağ 
6 diş sarmısak 
4 adet defne yaprağı 
10 adet tane karabiber 
4 dal maydanoz 
1 adet orta boy havuç
1 tatlı kaşığı tuz 
Yeterince su
 
Yapılışı
Yağı derin bir tencereye koyun. Soğanı yemeklik doğrayıp ilave edin, kavurun. Pembeleşince salçayı da ekleyip kavurmayı sürdürün. Tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatın. Rostoyu ortadan ince bir bıçakla delin. Temizlenmiş havucu rostonun içine yerleştirin. Sığacakları kadar delikler açıp sarmısakları yerleştirin. Tencerenin içine koyup tuzu, defne yapraklarını ilave edin. Etin üzerini kapatacak kadar su doldurun, kaynayınca ocağı kısıp 90 dakika pişirin. Suyunu çekince tencereden alıp dilimleyin, kalan sosu süzüp üzerine dökün. Yanında püre ile sıcak servis yapın.
 


Yorum Yazın