Nazım Ustadan Pastırmalı Tepsi Böreği Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Pastırmalı Tepsi Böreği Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Pastırmalı Tepsi Böreği nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Pastırmalı Tepsi Böreği tarifi.

5 adet hazır yufka 
100 gr pastırma (ince kıyılmış) 
1 su bardağı kaşar rendesi
1 su bardağı süt 
3 adet yumurta 
3 adet domates (ince kıyılmış) 
1 su bardağı sıvı yağ 
4 adet çarliston biber 
1/2 demet maydanoz 
1 tatlı kaşığı tuz 
Margarin (tepsiyi yağlamak için)
 
Yapılışı
Yumurtaları bir kaba kırın. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip iyice çırpın. Sütü ve yağı da ekledikten sonra iyice karıştırıp beklemeye alın. Bir adet yufkayı ince kıyın. İçine pastırmayı, kaşarı, maydanozu ve domatesi ekleyip ezmeden karıştırın. İki adet yufkayı parçalayın. Yarısını tepsiye döşeyin. Üzerine sütlü karışımdan 6 kaşık gezdirin. Kalan yufkanın yarısını da koyup, yine 6 kaşık sütlü karışımdan sürün. Harcını tepsiye boşaltın, düzgünce döşeyin. Kalan yufkaları da aynı şekilde yaparak üzerine yine sütlü karışımdan sürün. 180 derece fırına verin, 30 dakika pişirin.


Yorum Yazın