Nazım Ustadan Nohutlu Brüksel Lahanası Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Nohutlu Brüksel Lahanası Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Nohutlu Brüksel Lahanası nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Nohutlu Brüksel Lahanası tarifi.

500 gr Brüksel lahanası
2 adet kuru soğan
150 gr kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 demet dereotu
2 adet domates
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane 
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı kaynar su
Tuz, karabiber, kimyon 

Yapılışı

Yağı tencereye koyun. Soğanları yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edip taneleşinceye kadar karıştırın. Sırasıyla Brüksel lahanasını, nohut ve pirinci malzemenin üzerine koyun. Soyulmuş ve ince kıyılmış domatesleri, tuzu, karabiberi, naneyi, kimyonu ve suyu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynatın. Sonra ateşi kısıp 30 dakika pişirin. ince kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın. 


Facebook, kendi yaptırdığı araştırmayı yalanladıÖnceki Haber

Facebook, kendi yaptırdığı araştırmayı y...

2020'de doğan bir bebek, çok daha fazla iklim felaketlerine maruz kalacak!Sonraki Haber

2020'de doğan bir bebek, çok daha fazla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar