Nazım Ustadan Meyhane Pilavı Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Meyhane Pilavı Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Meyhane Pilavı nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Meyhane Pilavı tarifi.

3 su bardağı pilavlık bulgur (yıkanmış)
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
4 adet olgun domates (soyulup yemeklik doğranmış)
1 çorba kaşığı domates salçası
4 adet sivri biber (çekirdekleri çıkarılıp doğranmış)
1 çorba kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
6 su bardağı su (et suyu veya et bulyon) 

Yapılışı
Yağı pilav tenceresine koyun. Soğan ve sarmısağı ilave edip soteleyin. Bulgur ve su hariç bütün malzemeyi katıp 5.dakika kavurun. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın, malzemeler iyice özleşsin. Bulguru katıp karıştırın, ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika çok kısık ateşte pişirin. Demlendikten sonra sıcak servis yapın. 


TTB: Son 10 yılda toplam 4891 genç doktor yurt dışına gittiÖnceki Haber

TTB: Son 10 yılda toplam 4891 genç dokto...

Okan Bayülgen bu sefer de dizi sektörünü eleştirdiSonraki Haber

Okan Bayülgen bu sefer de dizi sektörünü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar