Nazım Ustadan Mantarlı Biftek Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Mantarlı Biftek Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Mantarlı Biftek nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Mantarlı Biftek tarifi.


4 adet 150 gramlık biftek
600 gr kültür mantarı (haşlanmış)
2 diş sarmısak
1 su bardağı kaşar rendesi
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet domates
4 adet biber 


Yapılışı
Etleri iyice döverek inceltin, una bulayıp teflon tavada iki tarafını da kızartarak bir tepsiye yan yana dizin. Yağı tavaya koyun, doğranmış mantarları ve sarmısağı da ilave ettikten sonra soteleyin. Mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Tuzu, karabiberi de ilave edip iyice karıştırın. Ocaktan alın, mantarlı karışımı bifteklerin üzerine pay edin. Kaşar rendesini üzerine serpin. Domatesleri ortadan ikiye bölerek tepsinin boşluklarına dizin, biberleri de ekleyip 180 derece fırına verin. Domatesle biberler kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın. 
 


Yorum Yazın