Nazım Ustadan Kuzu Güveç Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Kuzu Güveç Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Kuzu Güveç nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Kuzu Güveç tarifi.

6 parça kuzu eti (125 gramlık parçalara ayrılmış) 
3 su bardağı pirinç (iyice yıkanıp süzülmüş) 
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 
6 çorba kaşığı sıvı yağ 
Tuz ve karabiber 
4,5 su bardağı kaynar su 

Yapılışı

Etleri tencereye koyun, üzerine 2 kaşık yağ ilave edip kavurun. Soğanı da ekleyip iyice soteleyin. Üzerini dört parmak aşacak kadar su koyup kaynayınca köpüğünü alın. Yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün, bir kenara ayırın. Kalan yağı başka tencereye koyun, pirinci ilave edip kısık ateşte 10 dakika kavurun. Etleri de katıp karıştırın. 4,5 bardak su (veya et suyu) kaynatıp tencereye ilave edin. Tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştınn. Hadi ateşte 15 dakika pişirin. Ocağı iyice kısıp 15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp dinlendirin, karıştırarak servis yapın. 


Yorum Yazın