Nazım Ustadan Karnabahar Çorbası Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Karnabahar Çorbası Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Karnabahar Çorbası nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Karnabahar Çorbası tarifi.

1 adet küçük boy karnabahar
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
1/2 limonun suyu
1 kahve fincanı tel şehriye
1/2 demet dereotu 

Yapılışı

Karnabaharı kokusunu alması için 1 diş sarımsak, limon, sirke ve defne yaprağıyla haşlayın, süzün, dallarından ayırıp incecik dilimleyin. Yağı tencereye koyun, unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Şehriyeyi ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Suyu ve karnabaharı da katıp tuzu ve karabiberi serperek kaynatın. Kaynayınca ateşi kısın, 20 dakika kaynatın. Ayrı bir yerde yumurtanın sarısını süte ekleyip iyice çırparak azar azar tencereye katın, kaynayınca ateşten alın. Limon suyunu ve kıyılmış dereotunu da ilave ettikten sonra servis yapın.


Yorum Yazın