Nazım Ustadan Karışık Pizza Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Karışık Pizza Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Karışık Pizza nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Karışık Pizza tarifi.

2 su bardağı ılık su 
2 çorba kaşığı sıvı yağ 
1/2 paket (12 gr) yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 su bardağı siyah zeytin (çekirdekleri alınmış) 
2 adet parmak sucuk (ince dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı salça 
1 su bardağı mantar (küçük kıyılmış, haşlanmış) 
100 gr salam (16 dilime bölünmüş) 
2 adet domates (dörde bölünmüş) 
4 adet sivri biber 
1 su bardağı karar rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un


Yapılışı
Mayayı geniş bir kaba koyup yarım su bardağı ılık suda eritin. Üzerini unla kapatın. 15 dakika mayalansın. Kalan 1,5 bardak suyu, tuzu, toz şekeri, yağı bir araya getirip iyice karıştırın, aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Üzerine bez örterek 30 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun, dört eşit parçaya ayırıp beze yapın. Bezeleri merdaneyle yemek tabağı kadar açın. 1 çay bardağı yağla salçayı iyice karıştırın, açmış olduğunuz hamurların üzerine sürün. Üzerine sırayla sucukları, salamı, zeytini, domatesi, biberi, kaşarı, mantarı paylaştırıp tabanı yağlanmış tepsiye dizin. 30 dakika bekletin. 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.


Yorum Yazın