Nazım Ustadan Kapuska Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Kapuska Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Kapuska nasıl yapılır?

Nazım Ustadan kapuska tarifi.

1 adet küçük boy beyaz lahana 
300 gr kuzu kıyması 
2 adet kuru soğan 
2 çorba kaşığı salça 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı pulbiber 
6 su bardağı kaynar su

Yapılışı
Lahananın ortasındaki sert bölümü çıkarın, ince ince kıyın, bol soğuk suda yıkayıp süzün. Yağı geniş bir tencereye bırakın, soğanı ekleyerek kavurun. Kıymayı da katarak kavurmayı sürdürün. Salçayla pulbiberi ilave edip soteleyin. Lahanayı ve suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. 60 dakika pişirerek suyunu çekince sıcak servis yapın.
 


Yorum Yazın