Nazım Ustadan Ispanaklı Pide Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Ispanaklı Pide Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Ispanaklı Pide nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Ispanaklı Pide tarifi.

2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 tatlı kaşıgı tuz
1/2 paket toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un 

İç malzemesi

1 kg ıspanak
2 adet yumurta
2 su bardağı kaşar rendesi
Tuz 


Yapılışı

Ispanağı yıkayın, kendi suyuyla kısık ateşte haşlayıp robottan geçirin. Tuz ve 2 yumurtanın akını ilave edip iyice karıştırın. 6 eşit parçaya ayırıp dinlenmeye bırakın. Geniş bir kaba suyu koyun, tuz, maya, şeker ilave edip iyice eritin. 2 kaşık sıvı yağı da katın, aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika bekletin. 6 eşit parçaya ayırıp heze yapın. Bezeleri kayık tabağı şeklinde açın, ıspanaklı harcı yufkaların ortasına uzunlamasına yayın. Üzerine kaşar peyniri ilave edip yufkayı sağlı sollu ıspanağın üzerinde birleştirip yapıştırarak kapatın. Tepsiye dizip 30 dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınca kenarlarına eritilmiş tereyağı sürüp servis yapın. Dilerseniz fırına vermeden önce üzerine bir yumurta kırabilirsiniz. Bu durumda pideyi kapatmadan pişirmeniz gerekir. 


Yorum Yazın