Nazım Ustadan İrmik Çorbası Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan İrmik Çorbası Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. İrmik Çorbası nasıl yapılır?

Nazım Ustadan İrmik Çorbası tarifi.

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı irmik
1 adet soğan (rendelenmiş)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
8 su bardağı et suyu
Tuz ve karabiber 

Terbiyesi

1 su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta sarısı 

Üzerine

4 çorba kayıp tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber 

Yapılışı

6 su bardağı suyu tencereye koyup soğanı, yağı, tuzu, karabiberi ekleyin. İrmiği de koyup kaynayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Nohutu ilave edin. Yumurta sarısını çırpın, yoğurdu da ekleyip iyice karıştırın. Kalan 2 bardak suyu katarak terbiyeyi sulandırın ve kaynayan çorbaya azar azar ilave edin. Bir taşım daha kaynatın. Tereyağını eritip pul biberi de ilave ederek ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 


Yorum Yazın