Nazım Ustadan Fasulye Diblesi Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Fasulye Diblesi Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Fasulye Diblesi nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Fasulye Diblesi tarifi.


500 gr yıkanmış taze fasulye (her fasulye 4' e bölünmüş)
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 adet olgun domates (soyulup yemeklik doğranmış)
2 su bardağı pirinç (yarım saat önceden ılık suda ıslatılmış)
Tuz, karabiber, kimyon
6 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı kaynar tavuk suyu 

Yapılışı
Yağı yayvan bir tencereye koyup soğanla fasulyeyi de katarak kısık ateşte 10 dakika yakmadan kavurun. Pirinci katıp 10 dakika daha kavurun (ateş çok kısık olmalı). Domatesi, baharatı, tuzu, suyu ilave edip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağın üstünden almadan 15 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın. 


Yorum Yazın