Nazım Ustadan Etli Yeşil Mercimek Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Etli Yeşil Mercimek Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Etli Yeşil Mercimek nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Etli Yeşil Mercimek tarifi.

2 su bardağı yeşil mercimek
2 adet sivri biber (ince kıyılmış)
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 adet domates (soyulmuş, doğranmış)
300 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvı yağ
6 su bardağı kaynar su
Tuz 

Yapılışı

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp suyunu değiştirin. Üzerini 4 parmak aşacak kadar su doldurun. 15 dakika kaynatın, ateşten alıp süzün. Yağı tencereye koyun, eti ilave edip soteleyin. Et bıraktığı suyu çekince, 10 dakika daha kavurun. Soğanı ilave edip soteleyin. Salçayı katın, kavurun. Biberi, domatesi, mercimeği, suyu, tuzu katıp karıştırın. Kaynamaya bırakın, kaynayınca ateşi kısın. Mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirip servis yapın. 


Yorum Yazın