Nazım Ustadan Etli Nohut Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Etli Nohut Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Etli Nohut nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Etli Nohut tarifi.


2 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
2 adet iri domates (soyulmuş, yemeklik doğranmış)
2 adet sivri biber (doğranmış)
400 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
Yeterince tuz, karabiber 

Yapılışı
Bir gece önceden nohutu ıslatın. Ertesi gün süzüp yıkayın, üzerini 4 parmak aşacak kadar su doldurup ateşe alın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın, 40 dakika pişirin. Haşlanan nohutu suyun içinde beklemeye bırakın. Kullanacağınız zaman suyunu süzün. Yağı tencereye koyun, etleri ilave edin. Suyunu çekince 10 dakika daha kavurup soğanı katın, soteleyin. Salçayla biraz daha kavurun. Biberleri ve domatesi ekleyip karıştırın. Nohutu, tuzu baharatı da ilave edip üzerini iki parmak aşacak kadar kaynar su ekleyin. Ateşe koyun, kaynamaya başlayınca altını kısıp 35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. 
 


Yorum Yazın