Nazım Ustadan Domatesli Börek Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Domatesli Börek Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Domatesli Börek nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Domatesli Börek tarifi.

4 su bardağı un
1/2 paket (12 gr) yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
4 çorba kaşığı sıvı yağ 

İç malzemesi
250 gr kıyma
5 adet olgun domates
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber 

Yapılışı

İçinin hazırlanması: Yağı tavaya koyun. İnce kıyılmış soğanı ilave edip soteleyin. Daha sonra kıymayı ekleyip kavurun. Soyulmuş, ince doğranmış domatesi katıp domatesler eriyinceye kadar pişirin. Tuzu, karabiberi ilave edip karıştırın, soğumaya bırakın.

Hamurun hazırlanması: Unu tezgâha koyup ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı çukura bırakın, bir miktar ılık suyla ezin. Tuz serpin, sıvı yağı ve kalan suyu da una ilave edin. Malzemeyi yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Tezgaha un serpin, hamuru unun üzerine koyun. Nemli bezle örtün, 30 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun, 6 beze yapın. Bezeleri 30 santim çapında açın, tepsiyi yağlayın. 5 yufkayı aralarını yağlayarak tepsiye dizin. Yapmış olduğunuz harcı döşeyin, kalan yufkayı da harcın üzerine yayın. Yumurta sarısı sürün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında işirin. Sıcak servis yapın. 


Yorum Yazın