Nazım Ustadan Damla Çikolatalı Bisküvi Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Damla Çikolatalı Bisküvi Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Damla Çikolatalı Bisküvi nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Damla Çikolatalı Bisküvi tarifi.

1/2 paket margarin (oda ısısında yumuşatılmış)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı damla çikolata
1 çay kaşığı karbonat
2 adet yumurta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un 

Yapılışı

Yağı hamur kabına koyup elinizle ezin, şekeri katıp karıştırın. Yumurtayı, karbonatı, vanilyayı ekleyip karıştırmayı sürdürün. Aldığı kadar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru yufka gibi açın. Damla çikolatayı üzerine serpip sıkı bir rulo yapın. 20 dakika serin bir yerde dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapın. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin, üzerlerine bastırarak yassıltın. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip soğutarak servis yapın. 


Yorum Yazın