Nazım Ustadan Çiğ Börek Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Çiğ Börek Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Çiğ börek nasıl yapılır?

Nazım Ustadan çiğ börek tarifi.

Hamur malzemesi
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un


İç malzemesi 
400 gr kıyma
2 adet kuru soğan 
4 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 çay bardağı su 
Tuz, karabiber, kimyon
Kızartma yağı


Yapılışı


İçinin hazırlanması: Soğanı ince ince doğrayın. Baharatları içerisine ilave edin. İyice yoğurun. Kıymayı da katın. Tüm malzemeyi birlikte yoğurun. Bir çay bardağı suyu da katın. Buzdolabında 1 saat bekletin.

Hamurun hazırlanması: Suyu, yumurtayı, tuzu bir kaba koyup iyice karıştırın. Aldığı kadar un ilave edin. Sert bir hamur yapın. 30 dakika dinlendirin.8 eşit parçaya ayırın.Her parçayı servis tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun yarısına kıymalı harçtan yayın, diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını parmağınızla bastırın.Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın.Bir tavaya bolca kızartmayağı koyup kızdırın. Böreklerin her iki tarafını danar gibi kızartıp sıcak servis yapın.
 


Yorum Yazın