Nazım Ustadan Cevizli Kete Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Cevizli Kete Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Cevizli kete nasıl yapılır?

Nazım Ustadan cevizli kete tarifi.

2 su bardağı ılık süt
1 paket margarin (eritilmiş)
1 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 paket (12 gr) yaş maya veya 1 çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı çeviz (çekilmiş)
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz 

Yapılışı
Mayanın üzerine sütü ekleyip iyice karıştırın. Tuzu ve şekeri katın. Aldığı kadar un ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirip tekrar yoğurun. 12 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın. Servis tabağı kadar yufkalar açın. İki yağı birbirine katın, bütün yufkaları yağlayın. Üzerine cevizi serpin, rulo yapın. Rulo yaparken aralarını yağlayın. Gül böreği gibi kendi etrafına dolaştırarak şekillendirin. Üzerinden biraz bastırarak yassıltın. Yağlanmış tepsiye dizin, 30 dakika bekletin. Yumurtaya biraz tuz katıp iyice çırpın. Ketenin üzerine sürün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. 


Yorum Yazın