Nazım Ustadan Cevizli Ay Çöreği Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Cevizli Ay Çöreği Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Cevizli Ay Çöreği nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Cevizli Ay Çöreği tarifi.

Hamur malzemesi: 
100 gr margarin (yumuşak) 
1 çay bardağı pudra şekeri 
1/2 paket toz maya 
1 su bardağı süt 

İç Malzemesi: 
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker 
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı kuş üzüm 
4 çorba kaşığı galeta unu veya bisküvi kırıntısı 

Üstüne
1 adet yumurta
1 çay bardağı ille fındık 

Yapılışı
Mayayı, pudra şekerini, sütü hamur kabına koyup ezin, margarini ilave edip karıştırın. Aldığı kadar un katıp yumuşak bir hamur yapın, 30 dakika mayalandırın. Bir yumurtayı, vanilyayı, tarçını, limon kabuğunu, cevizi, üzümü, galeta ununu ve toz şekerini ayrı bir kapta karıştırın. Macun kıvamında olmalı, katı olursa 2 kaşık süt katın. 12 parçaya ayırıp rulo yapın. Mayalanmış hamuru tekrar yoğurun, 12 eşit parçaya ayırın, beze yapın. Bezeleri tatlı tabağı kadar açın, iç rulolardan birer tane koyup tezgâhta yuvarlayın. Ay şeklini verip yağlanmış tepsiye dizin. Yumurtayı bütün olarak iyice çırpıp çöreğe sürün. Fındığı da üzerine dizin. 30 dakika beklettikten sonra 180 derece fırına verin. Kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğutun ve servis yapın. 


Yorum Yazın