Nazım Ustadan Çekme Pilav Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Çekme Pilav Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Çekme pilav nasıl yapılır?

Nazım Ustadan çekme pilav tarifi.



2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz 


Yapılışı
Pirinci soğuk suda 5 defa yıkayın. Nişastasının tamamen gitmesini sağlayıp süzün. Tencereye yağı, tuzu, suyu koyup kaynatın. Pirinci ilave edip karıştırın. Ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika pişirip ateşi iyice kısın. 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. 20 dakika sonra alt üst ederek karıştırın. Biraz daha dinlendirip servis yapın. 


Yorum Yazın