Nazım Ustadan Baharatlı Tavuklu Pilav Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Baharatlı Tavuklu Pilav Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Baharatlı Tavuklu Pilav nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Baharatlı Tavuklu Pilav tarifi.

2 su bardağı pirinç (yarım saat soğuk suda bekletilmiş, yıkanıp süzülmüş)
1 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 adet olgun domates (soyulup yemeklik doğranmış)
2 adet sivri biber (çekirdekleri çıkarılmış ince kıyılmış)
2,5 su bardağı kaynar tavuk suyu
6 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar, köri 

Yapılışı

Tavuk göğsünü kemiğinden ayırıp 10 eşit parçaya bölün. Haşlayıp derisini ayıklayın. Haşlama suyundan 2,5 bardak bir kenara ayırın. Yağı tencereye koyun, soğanı, pirinci ilave edip kısık ateşte 10 dakika kavurun. Tavuk etini de katarak karıştırın. Domatesle biberi ilave edip iyice kanştınn, baharatları da katıp suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika harlı ateşte pişirin. Ateşi iyice kısıp 15 dakika daha pişirin. Demlendirip sıcak servis yapın. 


Nazım Ustadan Zeytinyağlı İç Bezelye TarifiÖnceki Haber

Nazım Ustadan Zeytinyağlı İç Bezelye Tar...

Nazım Ustadan Zerde TarifiSonraki Haber

Nazım Ustadan Zerde Tarifi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar