Nazım Ustadan Arnavut Böreği Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Arnavut Böreği Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Arnavut Böreği nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Arnavut Böreği tarifi.


4 su bardak un
1 su bardak süt
4 çorba kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta sarısı
1 paket margarin 

İç malzemesi
2 adet kuru soğan
4 adet patates
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tur, karabiber, pulbiber
2 adet yumurta akı
150 gr kıyma 

Yapılışı
İçinin hazırlanması: Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Bir tavada ince kıyılmış soğanı 4 kaşık sıvı yağla soteleyin, kıymayı da ilave edip kavurun. Patates, tuz, karabiber ekleyip iyice karıştırın, soğumaya bırakın. 
Hamurun hazırlanması: Sütü, sıvı yağı, tuzu hamur kabına koyun. Unu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 10 dakika dinlendirin, daha sonra 6 eşit parçaya kesin. Bezeler yapın. Fırın tepsisi genişliğinde yufkalar açın. Yufkanın yapışmaması için tezgâhı ve hamuru unlayın. 

Tepsinizi yağlayın, ilk yufkayı içine serin. 2 yufkayı da tepsiye yerleştirin. Yapmış olduğunuz harcı tepsideki yufkanın üzerine yayın. Kalan üç yufkayı da aynı şekilde tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısına bir kaşık sıvı yağ katıp iyice çırpın. Böreğin üzerine sürün, 10 dakika bekletin. Sonra keskin bir bıçakla böreği 12 dilime bölün. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. 


Nazım Ustadan Boşnak Çorbası TarifiÖnceki Haber

Nazım Ustadan Boşnak Çorbası Tarifi

Galatasaray, üçüncü formasını tanıttıSonraki Haber

Galatasaray, üçüncü formasını tanıttı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar