Murat Ongun: TÜGVA yöneticilerinin İBB’de işe alındığını tespit ettik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Murat Ongun: TÜGVA yöneticilerinin İBB’de işe alındığını tespit ettik
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından TÜGVA hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı, Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA), vakıf üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğu iddia edilmişti. Söz konusu iddiayı ilk olarak Gazeteci Metin Cihan Twitter hesabından duyurmuştu.

Konuya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun’dan da açıklama geldi. Ongun, “Yaptığımız incelemelerde, TÜGVA yöneticilerinin İBB’de işe alındığını da tespit ettik. Mesela Vakfın Başkanı olan kişi 2015’te işe alınmış. 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından 11.04.2019’da işten ayrılmış. İBB’nin ballı kaynak olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz” paylaşımında bulundu.

Bilal Erdoğan: TÜGVA ile uğraşıyorlar, neden biliyor musunuz? Kıskanıyorlar....

Bilal Erdoğan, bugün Çorum Belediyesince inşa edilen bir gençlik kampının açılışını gerçekleştirdi.

Öğrencilerle ok atıp oyun oynayan Erdoğan, öğrencilerin sunduğu gösterileri izledi. Erdoğan, kendisini "TÜGVA burada, ağabeyinin yanında" sözleriyle karşılayan TÜGVA üyeleriyle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilere, "TÜGVA ile uğraşıyorlar, neden biliyor musunuz?" diye soran Erdoğan, "Siz TÜGVA'da karışık kuruşuk, abuk sabuk bir şey yapıyor musunuz? Niye uğraşıyorlar sizinle? Niye işlerine gelmiyor? Kıskanıyorlar değil mi? O zaman daha da başarılı olun. Onlar da kıskançlıktan çatlasın." ifadelerini kullandı.

 


Yorum Yazın