Migros'tan "tedarik" açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Migros'tan "tedarik" açıklaması
Abone ol
Migros CEO'su Özgür Tort, "Tedarik zinciri konularında ağırlıklı olarak mal bulmakta zorlanıyoruz." dedi

Migros CEO’su Özgür Tort, “Yaşadığımız tedarik zinciri konularında ağırlıklı olarak mal bulmakta zorlanıyoruz. Bir tarafta vatandaşa 45 dakikada ürün götürme taahhüdü verirken diğer tarafta son günlerde temel mallarda dahi tedarikte sorun yaşanıyor. Bu, nereye götüreceği tartışılır ama kesin olan bir şey var ki o da yerelleşmeye götürecek. Üretimler yerelleşecek. Sadece gıda değil, gıda dışında da böyle olacak. Bu kadar yaşanmışlıktan bir şey öğrenildiyse bu koca devasa nakliye sistemlerine eskisi kadar güvenmeyeceğiz. Bir daha aynı attan düşmeyiz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Daha önce Bim'de şeker tedarik'i konusunda açıklama yapmıştı

AK Parti iktidarı döneminde özelleştirilen Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından yapıldığını hatırlatan BİM, "Şekerin piyasa fiyatı da devletimizin yönetimindeki üretici kuruluşun satış fiyatına göre oluşmaktadır. Şirketimiz bu şekilde oluşan şeker piyasasından temin ettiği şekeri, düşük kar ve asgariye indirilmiş işletme maliyeti ile tüketiciye ulaştırmak gayreti içindedir" ifadelerine yer verdi.

"Şeker tedarik etmekte zorlanmaktayız"

Şeker fabrikalarının son günlerde şeker satışını neredeyse durdurduğunu vurgulayan BİM, "Diğer üreticilerin satış fiyatının yüksek olması sebebiyle, tüketicimize uygun fiyatlı şeker tedarik etmekte zorlanmaktayız" denildi.


Yorum Yazın