"Avrupa’nın Kovidli hastalarını kabul etmek ne demek?"

Meral Akşener'den Fahrettin Koca'ya tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meral Akşener'den Fahrettin Koca'ya tepki
Abone ol
Meral Akşener, Hans Kluge'nin Bakan Koca'yı Twitter'dan etiketleyerek Avrupa'daki Kovid-19 hastalarına Türkiye'nin yardım etme teklifine tepki verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge'nin Twitter üzerinden Fahrettin Koca'yı etiketleyerek Türkiye'nin gerektiğinde Avrupa ülkelerine destek için Kovid-19 hastalarının tedavisini üstlenme teklifi teşekkürüne tepki gösterdi.

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göçmen politikasını üzerinden Koca'yı eleştirerek, "Sayın Erdoğan yetmedi.. Şimdi de siz mi çıktıdınız" dedi.

Akşener, Avrupa'nın Kovid-19 hastalarının Türkiye'nin kabul etmesinin vatandaşları ve sağlık çalışanlarını yeni varyantlar ile karşılaşma riski olduğunu belirterek Bakan Koca'ya bu riski nasıl alabildiğini sordu.

Akşener'in ve Hans Kluge'nin söz konusu Twitter paylaşımları:

Akşener:

"Sayın Bakan @drfahrettinkoca Sayın Erdoğan’ın ülkemizi sığınmacılar için bir hendeğe çevirmesi yetmedi, şimdi de siz mi çıktınız? Avrupa’nın Kovidli hastalarını kabul etmek ne demek? Milletimizi, sağlıkçılarımızı yeni varyantlarla karşılaşma riskine nasıl sokarsınız!"

Hans Kluge:

Bu salgını ancak dayanışma ile yönetebiliriz. Zor bir kışla karşı karşıya kalırken, gerektiğinde #COVID19 hastalarını alma, sağlık sistemleri ve yoğun bakım üniteleri bunalmış Avrupa ülkelerini destekleme konusundaki cömert teklifi için Fahrettin Koca ve Türkiye'ye minnettarım.

 


Yorum Yazın