Muhalif'e konuşan Hatay Belediye Başkanı

Lütfü Savaş: 550 bin Suriyeliye yer var da, Hataylıya mı yok?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lütfü Savaş: 550 bin Suriyeliye yer var da, Hataylıya mı yok?
Abone ol
Muhalif'e ulaşarak bilgi veren Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "550 bin Suriyeliye Hatay’da yer var da, Hataylıya mı yok?" sözleri ile siyasi iktidarı uyardı!

Murat Bayar - Muhalif Özel

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, hasarsız evine dönmek isteyen Hataylı depremzedelerin, “Hatay’ın kotası dolu” sözü ile geri çevrilmelerine sert tepki verdi.
“550 bin Suriyeliye Hatay’da yer var da, Hataylıya mı yok?” diyen Savaş, “Hatay’da doğduk, Hatay’da öleceğiz” sözleriyle, nüfus müdürlüklerini kararları ile ilgili yeniden bir değerlendirmeye davet etti!
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, dün yayımlanan “Depremzedeye Hatay’a dönüş izni yok!” haberi için, Muhalif’i arayarak bilgi verdi.

DEPREMZEDE GERİ DÖNMEK ÜZERE AYRILDI!

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde en büyük yarayı alan Hatay ve Hataylının, geri dönmek üzere memleketinden ayrıldığının altını çizen Savaş, kentin imarı ve vatandaşın yaralarının sarılması için yardım beklerken, Hataylı depremzedenin evine dönmesine engel çıkarıldığı tespitini yaparak, demografi operasyonu konusunda siyasi iktidarı uyardı.

SAVAŞLAR DEMOGRAFİK YAPI ÜZERİNDEN SÜRDÜRÜLÜYOR!

Günümüzde, savaşların topla tüfekle değil, demografik yapı üzerinden sürdürüldüğüne işaret eden Savaş, siyasi iktidarı uyararak, “Hatay Atatürk’ün milli meselesi son emaneti ve kırmızı çizgimizdir. 40 asırlık Türk yurdu Hatay’da, hiçbir yanlış anlaşılmaya mahal vermeyiniz!” dedi.

NE OLMUŞTU?

Muhalif’e ulaşan, MB ve FB, Hatay’daki Arsuz Nüfus Müdürlüğü’nde kendilerine ait, hasarsız evlerine dönüş yaptıklarını belirterek, kayıtlarını aldırmak istediklerinde, “Hatay’ın kotası doldu!” sözleri ile geri çevrildiklerini beyan ettiler.
Muhalif ekibi, geçtiğimiz günlerde Arsuz Nüfus Müdürlüğü’ne giderek, Hatay’daki hasarsız evime kaydımı aldırmak istiyorum, dediğinde, yine, “Hatay’ın kotası dolu. Emir büyük yerden hiçbir şey yapamıyoruz” yanıtını almıştı. 
Bu gelişmelere, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Emekli Amiral Cem Gürdeniz çok sert tepki vererek, iç su hüviyetindeki İskenderun Körfezi’nin stratejik önemine dikkat çekmişlerdi. Ortadoğu Uzmanı Musa Özuğurlu ise siyasi iktidarın kendi mezhepsel yaklaşımını dayatarak, bölgenin demografik yapısı ile oynandığını ifade etmişti.


Yorum Yazın