Liverpool, Manchester United'ı evinde ezip geçti: 0-5

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Liverpool, Manchester United'ı evinde ezip geçti: 0-5
Abone ol
İngiltere Premier Ligi'nde Liverpool, Manchester United'ın konuğu oldu. Muhammed Salah ile Cristiano Ronaldo'yu karşı karşıya getiren karşılaşmayı Liverpool 5-0 kazandı.

İngiltere Premier Lig’de son 3 maçını kazanamayan Manchester United, kendi evinde oynadığı 9. hafta karşılaşmasında Liverpool karşısında adeta ezildi. İlk yarıyı 4-0 geride bitiren Manchester United, 10 kişi kaldığı ikinci yarıda mucizeyi gerçekleştiremeyince Liverpool’a 5-0 mağlup oldu ve ligdeki galibiyet hasretini dört maça çıkardı.

Liverpool’un gollerini Naby Keita (5′), Diogo Jota (13′) ve Mohamed Salah (38′, 45+5′, 50′) kaydederken, Cristiano Ronaldo’nun 53. dakikada attığı gol VAR kararıyla iptal edildi. Manchester United’da oyuna ikinci yarıda giren Fransız orta saha Paul Pogba ise, 60. dakikada önce sarı kart gördüğü pozisyonda VAR uyarısı sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Liverpool bu sonuçla ligdeki tek namağlup takım olma unvanını elinde tuttu ve 21 puanla ikinci sırada yer aldı. Manchester United ise, son 4 maçta 3 mağlubiyet, 1 beraberlik alarak 14 puanla 7. sırada kaldı.

Manchester United karşısında ilk yarıda 4-0 öne geçen Liverpool, Old Trafford’da bu başarıya sadece 1936’da ulaşabilmişti. Liverpool, 85 yıl sonra Manchester United’a ilk yarıda 4 gol atmayı başarırken, Kırmızı Şeytanlar 1992’de kurulan Premier Lig’de ilk kez bir maçın ilk yarısını dört farkla yenik tamamladı.

Liverpool’un durdurulamayan yıldızı Mohamed Salah, iyi performansını Manchester United maçında yaptığı hat-trick’le sürdürdü. Mısırlı futbolcu attığı üç golle toplamda 106 gole ulaştı ve Premier Lig tarihinde en fazla gol atan Afrikalı oyuncu unvanını ele geçirdi.

   


Yorum Yazın