Toplantı bugün!

6’lı Masa’nın Gündeminde neler var?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
6’lı Masa’nın Gündeminde neler var?
Abone ol
600 sandalyeli parlamentoda güçlü bir çoğunluk 6’lı Masa’nın Anayasa değişikliklerini kolaylıkla yapabilmesinin yolunu açacak.  Kulislere göre, seçim tarihi açıklanıncaya kadar 6’lı masa adayını açıklamamakta kararlı. 

Masanın gündeminde güçlendirilmiş parlamenter sistemin teknik yol haritası ele alınacak. Masa, öncelikli olarak Cumhurbaşkanlığını kazanmak ve Meclis çoğunluğu elde etmek için bir strateji belirlemiş durumda. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş hızını bir anlamda Meclis’teki sandalye sayısı tayin edecek. 600 sandalyeli parlamentoda güçlü bir çoğunluk 6’lı Masa’nın Anayasa değişikliklerini kolaylıkla yapabilmesinin yolunu açacak.  Kulislere göre, seçim tarihi açıklanıncaya kadar 6’lı masa adayını açıklamamakta kararlı. 

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin oluşturduğu ‘6'lı Masa’, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde bugün bir araya geliyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Temmuz ayı sonunda ev sahipliğinde yapılması beklenen toplantıyla liderler turu tamamlanmış olacak.

 
Akşener’in ev sahipliğinde yapılacak toplantı gündeminde ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin Teknik Yol Haritasının’ ele alınması, güçlendirilmiş parlamenter sisteme göre Anayasal ve yasal düzenlemelere ilişkin tamamlanmış bir rapor ile Göç ve Sığınmacılarla ilgili bir raporun sunulacağı belirtiliyor. Kulislere göre, seçim tarihi açıklanıncaya kadar 6’lı masa adayını açıklamamakta kararlı.  

Masanın gündeminde güçlendirilmiş parlamenter sistemin teknik yol haritası ele alınacak. Masa, öncelikli olarak Cumhurbaşkanlığını kazanmak ve Meclis çoğunluğu elde etmek için bir strateji belirlemiş durumda. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş hızını bir anlamda Meclis’teki sandalye sayısı tayin edecek. 600 sandalyeli parlamentoda güçlü bir çoğunluk 6’lı Masa’nın Anayasa değişikliklerini kolaylıkla yapabilmesinin yolunu açacak.   


Alınan bilgiye göre, son siyasi gelişmelerin de değerlendirilmesi beklenen toplantıda, İsveç ve Finlandiya’ya yönelik üyelik şerhlerini kaldıran Türkiye’nin NATO konusundaki tavrı konusunda bir müzakere yapılacağı da gelen kulis bilgileri arasında. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın eski Dışişleri Bakanı olarak yaptıkları görev nedeniyle NATO konusunun farklı bir perspektiften değerlendirecekleri de ifade ediliyor.  
 

Hülya Özmen Karabağlı / Ankara


Yorum Yazın